ברוכים הבאים לספרית קורס יסודות התזונה 

בספריה תמצאו את הקלטות השעורים בקורס

ואת המצגות והחומרים הרלבנטיים

המרצה – שרון צור נטורופת ND

מומחה תוספי תזונה ופטריות מרפא

מרצה בכיר במכללות ובמועדון המטפלים הישראלי

קורס יסודות התזונה: 10 מפגשים – שרון צור, 2 מפגשים – דבורי גתי יוסף

קורס מקצועי פרקטי במתכונת אינטרנטית בן 12 מפגשים, שיפתח לכם את הצוהר לעולם המרתק של תזונה בריאה.

  • נלמד על תזונה דרך הבנה מעמיקה של מערכת העיכול:
    היכן מתפרקים ונספגים רכיבי התזונה השונים?
    מה יכול לשפר ומה עלול להפריע לספיגה של משהו אחר?
    לדוגמא: נלמד מדוע שומן משפר ספיגה של מינרלים, ומה מפריע לספיגת הברזל.
  • נכיר את מערכת העיכול , ונלמד להכיר את מנגנוני הספיגה והטמעת המזון,
    ולהבין מה קורה בתוך הגוף למזון אותו אכלנו: איך מזון הופך לאנרגיה?
    מה בונה לנו את הגוף? מה תפקיד הויטמינים? לאן הולכים העודפים?
  • נכיר לעומק מזונות שונים מכל קבוצות המזון:
    לדוגמא: בתחום הקיטניות, נדע מה ההבדל בין שעועית מש לשעועית אזוקי?
    באיזה מצבים נזדקק דווקא לחומצות ה אמינו שבחומוס?
    מה ההבדל בין השריה להנבטה, ועם איזה מזונות מומלץ כל אחד מהם?
  • נלמד להכיר את קבוצות המזונות השונים ומאפייניהם: בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים, ירקות, פירות, דגנים, אגוזים וזרעונים, קטניות, שמן ותבלינים.
  • נכיר צורות הכנה של מזון למטרות בריאותיות:
    איך לבנות נכון שייק?
    איזה סוגי מיצים אפשר לסחוט ולאילו מטרות?
    מהן צורות הבישול היותר והפחות בריאות?
  • פרקטיקה של אכילה:
    נלמד את המועדים המומלצים לאכילה של כל סוג מזון
    איך פירות משהים את המזון בקיבה ומה התוצאה של אכילת פירות לקינוח?
    מה קורה כששותים עם ארוחה? וששותים משהו מתוק עם ארוחה?
  • ניתוח מזון מבחינה בריאותית:
    נקבל כלים לנתח מזונות ולדעת איזה ציון להעניק להם מבחינת ערכם הבריאותי.
    נלמד לפענח תויות על מוצרי מזון ולהעריך- עד כמה המזון הזה באמת בריא?
    כמה סוכר באמת יש במזון?
    נלמד נוסחה לחישוב כמות הסוכר הריאלית, ואז נגלה לדוגמא: שבחטיף קורני יש יותר סוכר מבשוקולד פרה…
  • התאמת תזונה לאנשים שונים
    לסיום הקורס נקבל שני מפגשים עם דבורי גתי יוסף, מומחית בהתאמת תזונה אינדיבידואלית, שתצייד אותנו במודל להתאמת תזונה לאדם: לפי גיל, מין, מצב בריאות, סוג דם, וצרכים מיוחדים