[av_gallery ids='4448,4445,4446,4444,4443,4442,4441,4447,4440,4449' style='thumbnails' preview_size='portfolio' crop_big_preview_thumbnail='avia-gallery-big-crop-thumb' thumb_size='square' columns='6' imagelink='lightbox' lazyload='avia_lazyload' av_uid='av-2kezxw']

 

עשרות חברים התכנסו  בהשתלמות הרבעונית של קבוצת התמחות עיכול שהפעם בחרה להתמחות בהתאמת תכנית תזונה מדויקת למטופלים.

שלושה מנחים מקצוענים – ד"ר רואי גוניק, סמדר פרימור ודבורי גתי יוסף לימדו ושתפו מנסיונם הקליני הרב

שיטות שונות של התאמת תזונה למטופלים – לפי הרפואה הסינית,לפי סוג הדם ובהתאמה קלורית.  גולת הכותרת היתה האינטגרציה בין השיטות השונות .בסוף היום התחלקנו לקבוצות עבודה ותרגלנו בשטח את השיטות השונות

וגם סיירת גיבוש היתה שם: לקחנו פסק זמן מההרצאות ועשינו היכרות אישית וקבוצתית. היה מעניין לשמוע איך מטפלים מציגים את עצמם ואת התמחותם  בתחום העיכול ב 60 שניות בלבד.

האוירה היתה  נ ה ד ר ת. תענוג לפגוש את חברי הקבוצה בכל רבעון מחדש. מחכים לכם בהשתלמות הבאה!

נשמח לשמוע מהמשתתפים
את החויה האישית שלכם .

6 תגובות

  1. חוויות מיום ההשתלמות הרבעוני לקבוצת התמחות עיכול :
    הנושא המרכזי: איך נתאים תזונה מדויקת למטופלים ?
    במשפט אחד:
    "יהיו מזונותיייך תרופותייך, ויהיו תרופותייך מזונותייך"/הרמב"ם

    ראשית תודה רבה למועדון המטפלים ולצוות המסור והמקצועי.
    זכינו לעוד יום עיון מקצועי, עשיר ומעניין עם מיטב המרצים בתחום התזונה, ובשילוב של הרפואה הקונבנציונלית.

    ראשונה עלתה סמדר פרימור- דיאטיקנית קלינית:
    בעלת תואר ראשון במדעי התזונה וניסיון של 23 שנים.
    שמאמינה בתזונה אינטגרטיבית ומשלבת אותה בקליניקה.
    סמדר מסתמכת בעבודתה על הידע המקצועי שרכשה, הטבלאות של ארגון התזונה בארה"ב, סוג הדם של המטופל ועוד.
    הידעת:
    1. הארגון הנ"ל מתאסף כל 5 שנים ועורך את הידע הקיים יחד עם כל המחקרים והידע שהתווספו בתחום. האסיפה האחרונה היתה ב2010 .
    2. מהמלצות הארגון- ההרכב התזונתי היומי הוא: 50% ירקות+פירות,
    25% חלבון מלא, 25% דגן

    אבני הדרך בבניית תפריט:
    1. צריכת הנתרן היומית היא עד 2300 מ"ג ליום (2.3 גרם) ומעל גיל 50 עד 1500 מ"ג (בכפית מלח יש 2.4 גרם נתרן)
    2. שומן רווי: עד 10% מסך הקלוריות
    3. כולסטרול: עד 300 מ"ג ליום
    4. שומן טראנס מזיק מאוד לבריאות, וכדאי לדעת שנמצא גם במאפי הסופר המפתים ובנדיבות רבה.
    טיפים :
    במהלך הקניות בסופר-הכניסו לכם מנהג קבוע:
    לקרוא כמה נתרן מכיל כל מצרך מזון שאתם קונים בסימון ההרכב התזונתי שעל גבי אריזת המוצר, להשוות בין הסוגים השונים ולהכניס לעגלה את אלו המכילים פחות נתרן ל- 100 גרם מוצר.
    מזון המכיל יותר מ‭500-‬ מ"ג נתרן הינו עשיר מאוד בנתרן.‬
    התבוננו ברשימת הרכיבים על גבי המוצר וחפשו את המילים: מלח, סודיום גלוטמט, מונוסודיום גלוטמט וסודיום ניטראט, שמצויות לאו דווקא במזונות בעלי טעם מלוח.

    למדנו על ההשלכות המזיקות של היפראינסולנמיה (עודף אינסולין בדם) וכיצד לזהותה כבר בתשאול (השתוקקות מתמדת למתוק, רעב מוגבר, עייפות אחרי האוכל, השמנה (בעיקר בטנית)
    כשהרבה אינסולין (הורמון אנאבולי) מסתובב בדם-נוצרת בעיה מטבולית חמורה. כשקיים הורמון אנאבולי (בונה) בעודף- בניית תאי השומן בגוף בהאצה מוגברת.
    קיבלנו טבלה עם אינדקס גליקמי של מגוון גדול של מזונות
    ורגע לפני שדבורי עלתה לדבר על סוג הדם ותזונה- שמחנו לדעת שדיאטיקנית קלינית משלבת בבניית התפריט למטופליה שיטות תזונה מתחום הרפואה הטבעית.
    הופתענו לגלות, שמנסיונה הרב סמדר יודעת לזהות כבר בתשאול את סוג הדם של המטופל.

    וברצף הדברים של סוג הדם ותזונה עלתה להרצות המומחית מס' אחת בארץ בהתאמת התזונה לפי סוג הדם, הלא היא דבורי גיתי יוסף.
    הכרנו את הספר המצוין למטפלים "לחיות לפי סוג הדם", שזכה בשנת 2000 ע"י הניו יורק טיימס לאחד מעשרת הספרים המשפיעים ביותר במאה ה-20 בתחום הבריאות והתזונה.
    דבורי עשתה לנו סדר בתורשת הגנים ושברה לנו מיתוסים רבים:
    מזון שבריא לסוג דם אחד יכול להיות מזיק לסוג דם שני.

    לסוג דם B יש גנטיקה טובה (זכו 🙂 בהרבה מובנים.
    אדם עם סוג דם B שנוהג נכון עם גופו- סיכוייו לבריאות טובה וארוכת ימים גבוהים מאוד.

    הידעת שלבעלי סוג דם A מומלץ מאוד לאכול בישיבה גם חטיף/פרי, לאכול לאט, לא לדלג על ארוחות, להימנע מאכילה כשהם עצבניים, להימנע מקפה, לאכול ארוחות קטנות והכי הכי חשוב- לאכול ארוחת בוקר!
    הבשר ל A (לעומת בעלי סוג דם O שיכולים לאכול בשר שלוש פעמים ביום) עלול לגרום למגוון בעיות מטבוליות ונכון להגביל את כמות אכילתו.

    ההמלצות לבעלי סוג דם AB (כ 5% מהאוכלוסיה) דומות ל A
    ולהם גם מומלץ להימנע מדיאטות דלות קלוריות.
    חסכים במזון הם גורם לחץ חזק מאוד עבור AB
    זה מאט להם את המטבוליזם,מעודד אחסון שומנים ומדלל מסת שריר.

    ולקינוח עלה ד"ר רואי גוניק ולימד אותנו את חלוקת המזונות לפי השפעתן האנרגטית על הגוף.
    הכרנו את ששת הטיפוסים השונים (הקר,החם,היבש,הלח,עם העודף ועם החוסר)
    לכל אדם נטייה מסוימת והמטפל עוזר להפחית נטייה זו ע"י תזונה
    הידעת:
    כשנאזן את הטחול והכבד-מרבית המחלות ייעלמו !

    למדנו איך להפחית את רמת הדאגה שמחלישה מאוד את הטחול. פשוט להניח את כל הדאגות על העץ שישמור לנו אותן עד למחרת ורק אז להיכנס הביתה.
    הניסיון מספר שמחר יהיו פחות דאגות על העץ ((:
    אח"כ נזכרתי בטיול המקסים בתיאלנד לפני 8 שנים ואיך נהניתי לכרוע כדי להתפנות. למתקשים מומלץ להחזיק שרפרף בבית הכסא.
    אולי גם אני יום אחד אזכה בזיהוי ודיוק מהיר וקצר, כפי שסיפר רואי:
    התשאול מתחיל ברגע שהמטופל נכנס בדלת ומסתיים כשהמטופל יושב.

    ולסיום,ברשותכם,אשתף באחת מאהבותיי – עולם היוגה.
    בתרגיל נשימה לחיזוק הכבד,הטחול והקיבה (שחוסר איזונם הוא אם כל המחלות).
    התרגיל נקרא בשפה היוגית "נשימה תיכונה" :
    הביצוע: בעמידה/ישיבה/שכיבה תודעתנו מכוונת לצלעות.
    אחרי נשיפה אנו שואפים לאט דרך האף כשצלעותינו מתרוממות לשני הצדדים.
    בנשיפה אנו מכווצים את הצלעות וע"י כך מאלצים את האוויר לצאת דרך האף.
    בנשימה התיכונה מתמלא אויר בחלק האמצעי של הריאה כשהבטן והכתפיים נשארים בלי תנועה.
    הפעולה המרפאה:
    זירוז מחזור הדם לכבד, המרה, הקיבה, הטחול והכליות.

    המשך נשימה נעימה ולהתראות ((:

  2. אז מה היא התזונה האידיאלית עבור האדם והאם וכיצד ניתן להתאים תזונה לכל אחד בצורה אינדיבידואלית?
    מדובר אולי באחת מהשאלות הגדולות ביותר בתחום התזונה. זה הוא אחד מהנושאים בהם קיים מגוון רחב של דעות וגישות.
    במועדון המטפלים אנו נחשפים לתכנים בנושאים שונים דרך וובנירים,דיונים וימי עיון .
    במהלך התקופה (גם אם הנושא לא היה התאמה תזונתית) הרי שבכל נושא שמענו גישות שונות לגבי התזונה.
    גם ביום עיון שכותרתו היתה "כיצד נתאים תוכנית תזונה מדוייקת למטופלים?" שמענו 3 הרצאות שמציגות גישות תזונתיות אני מבקש להתייחס לגישות שהוצגו :

    1. סמדר פרימור דיאטנית קלינית ותיקה הציגה את הגישה הממסדית של הדיאטניות הקליניות ואת עקרונות ההתייחסות לתזונה על פי מה שלומדות הדיאטניות הקליניות.
    בהרצאה זו הוצגה פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי עם דגש גדול לערך הקלורי של המזון וכן חלוקה באחוזים לצריכת אבות המזון .
    תזונה לפי סוג דם אינה תזונה שמקובלת על הממסד אך למרות זאת סמדר סיפרה שהיא נעזרת בה בקליניקה והיא משלבת אותה בהמלצות התזונתיות.
    אני אישית מגיע מעולם הנטורופתיה ויש לציין שבנטורופתיה רוב הפעמים לא קיימת התייחסות לנושא הקלוריות.
    הגישה היא בד"כ לתת מזון שהוא בריא, ללא הגזמה בכמויות ללא ספירת קלוריות.
    אני סבור שחשוב להכיר גם את נושא הקלוריות בעיקר שמדברים על תהליכי ירידה במשקל.

    הגישה שהוצגה היא גישתם של הדיאטניות הקליניות שמתבססות על פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי, כאשר היא הוצגה כבסיס לתזונה "מבוססת מחקר". בפועל – ביקורת רבה ומאמרים רבים נכתבו על גישה זו שכן מדובר בפירמידות מיושנות מאוד ונכון להיום קיימות פירמידות מזון מעודכנות ובריאות שנרשמו על ידי אוניברסיטאות שונות .
    על מנת להבהיר – פירמידה זו מוכתבת על ידי משרד החקלאות האמריקאי. מדובר בגוף בעל אינטרסים ולובי כלכלי חזק שמייצג אינטרסים של אירגוניים מסחריים כגון תעשיות הביצים והחלב ותעשיית המזון.
    הלכה למעשה-מוצרי מזון רבים מקודמים על פי אינטרס מסחרי ולא בריאותי . משם נובעת שטיפת המוח של "3 חלב ביום" ,המלצות על דגני בוקר,מזון מתועש ומזונות מזיקים אחרים.
    בשנות ה 2000 זכתה "אגודת הרופאים לרפואה אחראית" –PCRM
    בתביעה שהגישה נגד הקשר בין תעשיית החקלאות לתעשיית המזון.

    בעלון של אחת מקופות החולים שחולק לנו מופיעים מזונות שעברו תיעוש רב, ממתיקים מלאכותיים השומן הרווי מוצג כ"רע" ללא הבדלה בין המקורות של השומן הרווי. על שמן קוקוס שהוא שומן רווי יש מחקרים על התועלת בו. אין מחקר אחד רציני שמצביע על נזק בריאותי ובכל זאת הוא מוזכר בכפיפה אחת עם שומן רווי מהחי,כמו כן נושא האחוזים של החלוקה לאבות המזון (כמה % פחימימות,שומנים ,חלבונים) שנוי במחלוקת.
    קיימת התעלמות מוחלטת מחומרים לא טבעיים שמוספים למזונות , מהטוקסיות של המזון ומהתיעוש הרב שכל מטפל בתזונה טבעית יודע על הנזק שבהם.
    טוב שנבין את הפער הגדול בין הגישה הממסדית של דיאטניות קליניות למטפלי רפואה טבעית. בוויבינר של המועדון התארחה בעבר עדנה מינץ אף היא דיאטנית קלינית מוסמכת. המלצותיה וגישתה היו שונים לחלוטין מההמלצות הממסדיות (מעניין יהיה לשמוע את דעתה על תכני הלימוד ועל התזונה שממליצות רוב הקולגות שלה הדיאטניות הקליניות.)

  3. קצרה היריעה מלהציג את דבורי שיחד עם אילנה הקימו את הפרוייקט המבורך הזה שנקרא מועדון המטפלים.
    בין שלל ההתמחויות והעיסוקים שלה ועם אוקיינוס של ידע באינספור תחומים וניסיון קליני עשיר הפעם דבורי הציגה את הגישה איתה עם עובדת של לחיות נכון לפי סוג הדם שלך המבוססת על גישתו של הנטורופת פיטר ד'אדמו .
    דבורי היא גם המנהלת של המרכז הישראלי לבריאות ותזונה על פי סוג הדם ומעידה על עצמה שהיא תמיד מחפשת את מה ש"עובד".
    דבורי פירטה את עקרונות השיטה ומדוע היא עובדת איתה.
    חולקה טבלה המפרטת את בסיס השיטה – לחיות נכון לפי סוג הדם עם פרוט המזונות המזיקים ביותר,המועילים ביותר,פעילות גופנית מומלצת והרגלים חשובים לבריאות הגוף.
    כאן אני חייב לעלות מספר נקודות :
    ע"פ פיטר ד'אדמו לפי סוג דם O בין המזונות המועילים ביותר נמצאים בשר ודגים.
    במרץ השנה אירח מועדון המטפלים את ד"ר גבריאל קאזנס סופר ומומחה בעל שם עולמי לתזונה ורפוי טבעי . ע"פ ד"ר קאזנס הבסיס התזונתי לבריאות הינה תזונה טבעונית חיה
    ואורגנית ד"ר קאזנס הוא סוג דם O ..מעניין היה לשאול את ד"ר קאנזס – 40 שנה טבעוני שהעביר אלפי מטופלים לטבעונות ומגלם בעצמו בריאות מיטבית – מה דעתו על כך שע"פ פיטר ד'אדמו הוא נועד לאכול בשר וישיג בריאות מיטבית אם יאכל בשר.(למעשה ד"ר קאזנס כבר אמר את דעתו על שיטת תזונה לפי סוג הדם)..
    מעניין לציין שרבים מ "הגורו" העולמיים המפורסמים של הטבעונות אנשים שמדגימים בחייהם בריאות מיטבית וממליצים לכולם על טבעונות כבסיס לבריאות – הם בעלי סוג דם…O
    שמות לדוגמא:ד"ר ניל ברנרד מה PCRM ומומחה עולמי לטיפול בסכרת, דיוויד "אבוקדו" וולף, ד"ר בריאן קלמנט מייסד ומנהל מרכז היפוקרטס לרפוי והתחדשות הגוף בפלורידה ועוד.

    דבורי דיברה על כך שאינה ממליצה על כל סוג בשר אלא על בשר מסויים. בטבלה צוינו מוצרי חלב, כבש ודגים מופיעים כמזונות מועילים לסוג דם B .
    על פי שלל הידע שנחשפתי אליו לדעתי אין דבר כזה אדם שמוצרי חלב "טובים" לו.חלב הוא מוצר הכרוך בהתעללות קשה בבעלי החיים הוא מוצר מתועש ,הורמונלי ,דלקתי
    יש לזכור שמה שקרוי "מוצרי חלב" בארץ הינו מוצר מתועש שעבר פיסטור. הוא מגיע בד"כ מפרות שבחלק מהמשקים מתבוססות רוב חייהם בהפרשותיהם, מוכנסות להריון שוב ושוב ובאמצעות "השבחה" גנטית ובניגוד לטבע שלהם נשאבים מהן כמויות של פי 5 חלב מאשר היו מייצרות באופן טבעי.
    בעידן של חופש המידע נחשפו נזקיו והשפעותיו הבריאותיות של החלב.
    הרכב החלב והחומרים שמצויים בתוכו וכן המידע והניסיון הקליני הרב שהצטבר מצביע על כך שמדובר באחד מהמזונות הגרועים ביותר לאדם ללא קשר לאפיון שלו.
    גם אם החלב יהיה "אורגני" הוא יכיל הורמונים שנמצאים באופן טבעי מגוף הפרה. האם יש סוג דם שטוב לו להכניס את דברים אלו לגוף?
    אין מחקר מדעי שגורס שצריך לאכול מוצרים מחי וזאת לעומת הנזק המוכח שבצריכת מזון מהחי.
    ניתן להשיג חלבון איכותי מהצומח ללא הסכנות הרבות שנלוות למזון מהחי.
    בטבלה רשום שחיטה היא מהמזונות המזיקים ביותר לסוג דם O .
    קשה לי לחשוב על סוג דם שהימנעות מחיטה לא תביא לו תועלת.
    החיטה של היום אינה החיטה של פעם ועושה רושם שאינה מומלצת לאף אחד. מומלץ לקרוא את "בטן של חיטה" שיצא בהוצאת פוקוס.
    סוג הדם מבחין ברגישויות ללקטינים שונים במזון. אני סבור שזו נקודה מעניינת ששווה לכל אחד לבדוק בקליניקה שלו .

    השערה אישית שלי – שנקווה שתיבדק בצורה רצינית בהמשך – היא שאם לדוגמא מוצרי חלב וחיטה אינם טובים לאף אחד הרי שלסוגי דם מסויימים הם ממש עושים שמות במערכת ולסוגי דם אילו יתכן וממש חובה ולא רק בגדר המלצה להימנע מהם לחלוטין.
    נקודה נוספת היא שהמחקרים מצביעים על יתרונותיהם הבריאותיים של מזונות רבים (שכיבול אינם טובים לסוגי דם מסוימים כגון כרוב). צריכת כרוב לדוגמא מוכיחה את עצמה במניעת סרטן מערכת העיכול.
    אז האם באמת שווה להמליץ למטופל עם סוג דם מסוים להימנע לחלוטין ממזונות עליהם יש מחקרים על יתרונותיהם במניעת מחלות? שאלה שיש לשקול בכובד ראש.
    אני באופן אישי הייתי שמח לבדוק את השיטה או חלקים ממנה על ידי כך שאני "אטבען" אותה (אהפוך אותה לטבעונית) ואשים לב למזונות שרשומים כמזיקים ביותר למזונות מהצומח בלבד הרשומים כמועילים וכן לפעילות הגופנית ולהרגלי בריאות הגוף.

  4. אחרון דיבר רואי גוניק שמביא עימו רקע בנטורופתיה וברפואה סינית שחלק איתנו את אחד מחלק מהכלים החשובים והמשמעותיים ברפואה הסינית קיבלנו מצגת ודיברנו על אבחון לפי הלשון.
    דובר על האנרגטיקה של המזון על קר וחם לדוגמא ועל התאמת התזונה למטופלים ע"פ עיקרון זה.
    אין ספק שהראייה של הרפואה הסינית טומנת בתוכה חוכמה רבה, עומק רב והגיון.
    בטבלה פורטו מצבים שונים כגון חולשת צ'י הטחול -מה לחפש? אבחון הלשון – מהן הסיבות ומה להמליץ?.
    הטבלה של מה לחפש ? אבחון הלשון והסיבות מעניינת מאד והגיונית והיא כלי טיפולי חשוב להמלצות על אורח חיים למי שיכול להיעזר בה .
    שמסתכלים על ההמלצות התזונתיות בטבלה על מה להמליץ? כאן כבר מתגלות בעיות רבות. רואי הציג טבלת מזונות לטיפוסים שונים ע"פ גישתו .
    לחלק מהמזונות שמוצגים ברשימה הגיון רב אך חלק מההמלצות אינם מעודכנות אף כי יתכן שהיו נכונות לפני 2000 שנה.
    לדוגמא – בהמלצות תראו עדין המלצה לדגים ועוף הודו ללא פרוט.
    בשנת 2014 דג הוא מהמזונות המזוהמים ביותר על כדור הארץ(כספית מתכות כבדות ועוד). הדג אוגר בתוכו את כל הפסולת שנמצאת בים זיהום שמגיע מחוות חקלאיות, מפעלים תעשייתיים, פסולת עירונית, פסולת רדיואקטיבית ועוד מיני פסולת מכל סוג שהוא.
    לחולשת צ'י הטחול ממליצה הטבלה בין השאר עוף הודו.
    מטופל עשוי ללכת ולקנות לו עוף הודו בסופר.
    אז מה בעצם מסתתר מאחורי העטיפה "עוף הודו" ?
    עוף הודו שנמכר בסופר הינו בעל חיים שעוות גנטית. הוא ניזון משאריות של בתי מטבחיים ומצואת עופות וכן מוזן באנטיביוטיקות וזרזי גדילה.
    ע"פ דוח השירותים הוטרינרים במעל 33% מעופות נמצאו עם שאריות אנטיביוטיקה מעבר למותר ובחלקם נמצאה המתכת הרעילה קדמיום ועוד חיידקים.
    את האמת לא ניתן להסתיר: http://anonymous.org.il/art857.html
    חתיכת בשר שנקרע מגופה של חיה אומללה, חולה ומעוותת שהוזרקו לתוכה אנטיביוטיקה וזרזי גדילה, חיה בתנאים מחרידים ועברה התעללות קשה ואלימה כל חייה מהרגע שנולדה דרך ההובלה ועד לשחיטה האכזרית האם זה ה"מזון" שאנו רוצים להמליץ למטופלינו? וזאת כי ע"פ הרפואה הסינית לבשר יש "אנרגיה חמה" האם לא כדאי בשנת 2014 להמליץ למטופל על מזונות מהצומח שאינם פוגעים בבריאותנו, בכדור הארץ ובבעלי החיים שיש להם אנרגיה "חמה" ?(רמז:ג'נגר,קינמון..)
    במקביל ממליץ רואי על כמה שיטות בישול ובהם קלייה.קלייה הורסת חומרים חיוניים שנמצאים במזון וכן נוצרים חומרים החשודים כמסרטנים (בקלייה ממושכת).
    לחולשת יאנג הטחול ממליץ רואי להימנע מירקות חיים. ירקות חיים מכילים שפע ויטמינים, מינרלים,נוגדי חימצון ואף אנזימים חיים. בישול הורס את רוב הויטמינים, את האנזימים ואף חלק מהמינרלים.

    תזונה המבוססת על שפע ירקות טריים מוכיחה עצמה במניעת מחלות.
    צריכת שפע ומגוון של ירקות טריים מקובלת על ידי רבים כבסיס לתזונה בריאה. אני אישית הייתי חושש מלתת המלצת גורפת של הימנעות מסלטים טריים למטופל כפי שהומלץ למצבים מסוימים בטבלאות שחולקו.
    ועם זאת אני סבור שעל ידי אינטגרציה ושינויים קלים ניתן לעשות שימוש בטבלאות שחולקו לנו .
    בסופו של היום התחלקנו לקבוצות ליצור תפריט על פי הגישות שלמדנו.
    אני סבור שטוב מאד וחשוב שמועדון המטפלים מאפשר חשיפה לקשת רחבה ומגוונת של דעות, גישות תזונתיות והמלצות.
    בסופו של יום כל מטפל יוכל לבחור במה שהוא סבור כדבר הטוב ביותר עבורו ועבור מטופליו.
    שלל פעילויות במגוון נושאים מרתקים מצפה לנו בהמשך.
    אני רשמתי את החוויה האישית שלי , האם תוכלו לחלוק ולשתף את החוויות שלכם ?

  5. גם אני רוצה להודות למועדון המטפלים ובמיוחד לאילנה,דבורי וצוות המרצים האחר שהשתתף ביום העיון הזה.
    נכון, באמצע הייתי צריכה לברוח ולרוץ לעבודה- מה לעשות, אני שם כ9 שעות ביום.. סביב התוספים והלקוחות והיעוצים…
    אבל -עד שברחתי- היה מאד מאד מעניין ! כמטפלת ותיקה ולמודת ניסיון – תמיד מעניין לשמוע , להחכים, לרענן ובמיוחד לפגוש אנשים חדשים, לשמוע ולהבין איך לשלב בעבודה היומיומית עוד נושאים והבטים חדשים.. והכי חשוב- תמיד תמיד ,אני מוצאת שכיף להפגש עם חבריי למקצוע- ושיש עוד הרבה כמוני שבאים להחכים – כי תמיד יש !
    נושא התאמת הטיפול לפי סוג הדם הוא מרתק בעיניי. והבנתי שגם ההרצאה של רואי היתה ממצה ומעניינת ( אדאג להתעדכן ).
    לדעתי, יש למועדון כבר מספיק חומר כדי לצאת בחוברת מושקעת שתסכם את ימי העיון שהיו השנה… אני בטוחה שאפשר יהיה גם להפיצה בקרב מטפלים רבים..
    ושוב- תודה !
    נקווה לימים שקטים יותר ונחזיק אצבעות לחיילי צהל באשר הם !

כתיבת תגובה

כניסה למועדון החברים

כלל הלקוחות

מדברים בריאות עם מטפלים
כל מה שרצית לדעת על בריאות טבעית

למטפלים בלבד

טיפים ומידע למטפלים
טיפים מקצועיים ומידע קליני למטפלים