- אירוע כבר עבר.
יום השתלמות התמחות עיכול: אלרגיה ואי סבילות למזונות
ביום שלישי 3 בספטמבר, 2019 | @ 9:30 - 15:30
[av_one_half first]
מטופלים רבים חשים שמזונות מסויימים אינם מיטיבים עימם.
הביטויים יכולים לנוע מהפרעת עיכול ועד אסטמה, גרד עורי, מיגרנה, מחלות ראומטיות ועוד.
ביום ההשתלמות נתחקה אחרי טווח התגובות הבעייתיות למזונות, נבין למה אנשים מסויימים רגישים למזונות מסויימים, ונלמד איך לאבחן ולטפל באלרגיה ואי סבילות למזונות.
תכני יום ההשתלמות:
אבחנת אלרגיות ואי סבילות למזונות עם דבורי גתי יוסף
- מה ההבדל בין אלרגיה לאי סבילות למזונות?
- איך מאתרים אי סבילות למזונות?
- איך יודעים לאיזה מזון אדם אלרגי?
נסקור שיטות אבחון שונות, ונעמוד על הדומה והשונה ביניהן:
- שיטות אבחון הניתנות ליישום בקליניקה: תשאול, דיאטת אלימינציה
- שיטות אבחון הניתנות להטמעה בקליניקה: סוג הדם, בדיקת שריר, קיט לתבחין אלרגיה למזון
- שיטות אבחון שניתן להפנות אליהן: תבחין עורי, בדיקות מעבדה, ביקום
לחיות ללא מזונות אלרגניים עם תמר צוברי
- הגישה הטיפולית קלאסית הינה להימנע מאותם מזונות שאותרו כאלרגניים.
- איך בונים תפריט ללא מזונות נפוצים כמו חלב, חיטה, תירס ועוד?
- הצעות תפריט ומתכונים מקוריים
הפחתת הרגישות האלרגית עם ליליה גולובטי
- במקביל להימנעות מאלרגנים, נרצה לאזן את גורמי הרקע התורמים לרגישות האלרגית..
- האדם הרגיש למזונות – נכיר את צמחי המרפא והאסטרטגיות התזונתיות שישפרו את מצבו.
ולבסוף – הטמעת המידע לקליניקה
כמיטב מסורת ההשתלמויות המעשיות שלנו, נעלה לדיון מקרה אמיתי של מטופל שסובל מרגישות למזונות, ודרך הדיון נטמיע את החומר הנלמד ביום ההשתלמות.
יום שלישי, 3/9/19 בין השעות 9:30-15:30
בית דני, ת"א ( חניה חינם, סמוך לרכבת ההגנה ולתחנה המרכזית ת"א)
לפרטים על מסלול התמחות מערכת עיכול – לחץ כאן
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_notification title='הצטרפות להשתלמות' color='orange' border=" custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']
[av_hr class='invisible' height='400' shadow='no-shadow' position='center']
[/av_one_half]