קורס מקצועי פרקטי בן 12 מפגשים, שיפתח לכם את הצוהר
לעולם המרתק של תזונה בריאה.

למי מיועד הקורס

מטפלים ברפואה משלימה, עם רקע באנטומיה- פיזיולוגיה

מקצועות רפואיים ופארא רפואיים, פיזיותרפיסטים, כירופרקטורים, אוסתאופטים

מאמני כושר

דרוש ידע בסיסי באנטומיה- פיזיולוגיה.

 

מטרת הקורס

  • נלמד על תזונה דרך הבנה מעמיקה של מערכת העיכול: 
    היכן מתפרקים ונספגים רכיבי התזונה השונים?

    מה יכול לשפר ומה עלול להפריע לספיגה של משהו אחר?
    לדוגמא: נלמד מדוע שומן משפר ספיגה של מינרלים, ומה מפריע לספיגת הברזל. 
  • נכיר את מערכת העיכול , ונלמד להכיר את מנגנוני הספיגה והטמעת המזון,
    נבין מה קורה בתוך הגוף למזון אותו אכלנו: איך מזון הופך לאנרגיה?
    מה בונה לנו את הגוף? מה תפקיד הויטמינים?
    לאן הולכים העודפים?

  • נכיר לעומק מזונות שונים מכל קבוצות המזון:
    דוגמא: בתחום הקיטניות, נדע מה ההבדל בין שעועית מש לשעועית אזוקי?
    באילו מצבים נזדקק דווקא לחומצות האמינו שבחומוס?
    מה ההבדל בין השריה להנבטה, ועם איזה מזונות מומלץ כל אחד מהם?

  • נלמד להכיר את קבוצות המזונות השונים ומאפייניהם: בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים, ירקות, פירות, דגנים, אגוזים וזרעונים, קטניות, שמן ותבלינים.

  • נכיר צורות הכנה של מזון למטרות בריאותיות:
    איך לבנות נכון שייק?
    איזה סוגי מיצים אפשר לסחוט ולאילו מטרות?
    מהן צורות הבישול היותר והפחות בריאות?
  • פרקטיקה של אכילה:
    נלמד את המועדים המומלצים לאכילה של כל סוג מזון
    איך פירות משהים את המזון בקיבה ומה התוצאה של אכילת פירות לקינוח?
    מה קורה כששותים עם ארוחה?
    וכששותים משהו מתוק עם ארוחה?
  • ניתוח מזון מבחינה בריאותית:
    נקבל כלים לנתח מזונות ולדעת איזה ציון להעניק להם מבחינת ערכם הבריאותי.
    נלמד לפענח תויות על מוצרי מזון ולהעריך- עד כמה המזון הזה באמת בריא?
    כמה סוכר באמת יש במזון?
    נלמד נוסחה לחישוב כמות הסוכר הריאלית, ואז נגלה לדוגמא: שבחטיף קורני יש יותר סוכר מבשוקולד פרה…
  • התאמת תזונה לאנשים שונים
    לסיום הקורס נקבל שני מפגשים עם דבורי גתי יוסף, מומחית בהתאמת תזונה אינדיבידואלית, שתצייד אותנו במודל להתאמת תזונה לאדם: לפי גיל, מין, מצב בריאות, סוג דם, וצרכים מיוחדים

מה תקבלו?

  • 12 שיעורים מוקלטים מלאים בהסבר בהיר ובפרקטיקה של תזונה בריאה
  • 4 חודשים מיום הרישום: קבוצת ווטסאפ תומכת עם מרצה הקורס, לשאלות ותמיכה מקצועית
  • 4 חודשים מיום הרישום: תמיכה טכנית מלאה בצפייה בשיעורים.
  •  שנה מיום הרישום: גישה חופשית לתכני הקורס.
  • מבחן ( ייערך לאחר המועד בו תודיע לנו שסיימת ללמוד את כל השיעורים)
  • תעודת השתתפות בקורס 'יסודות בתזונה מטעם 'מועדון המטפלים הישראלי' 

סילבוס

  1. נלמד את עקרונות האכילה הבריאה ובחירת מזונות נכונה.
  2. תהליכי הכנה (הנבטה, התססה, שייקים, מיצים וכד׳), צירופי מזון, התוויות בריאותיות ומצבים בהם יש להימנע מסוגי מזון מסויימים.
  3. נלמד מהם הצרכים התזונתיים של בני אדם, וניגע גם באוכלוסיות עם צרכים תזונתיים מיוחדים.
  4. נסיים בטיפים על התאמת תזונה אישית- איך יודעים מהי התזונה שמתאימה לכל אחד. 

מה מספרים על הקורס?

תהל עלמה בארי

תהל עלמה בארי - איזון הורמונלי גופני ורגשי , אימון לאורח חיים בריא.

"בשנה האחרונה עשיתי את הקורס יסודות התזונה עם שרון צור. השתתפו בקורס מטפלים מתחום הרפואה הסינית, נטורופטית, מטפלים ראשיים ואחרים. לחלק גדול מאתנו ידע קודם בתזונה, לחלק לא. הקורס בהחלט העמיק את הידע שלי בתזונה, שרון, כמו תמיד, הוסיף המון ידע שפחות נגיש וחזר על הסברים בסבלנות רבה כשמשהו בקש הבהרה. הרבה ידע הועבר בשיחות וההרחבות הרבות ששרון נתן מעבר לחומר הנפלא שהעביר במצגות. שרון בהחלט מעביר ידע מעודכן ומעשיר. אני ממליצה בחום גם אם יש לך ידע בתזונה."

חוה לייבי

חווה לייבי - נטורופתית, קוסמטולוגית ומטפלת הוליסטית

"סיימתי את כל הקורסים עם שרון צור.המרצה העביר את החומר בצורה עניינית,מקצועית מרתקת וחוויתית ממליצה בחום ללמוד ולהתפתח איתו בכל התחומים שהעשירו והרחיבו את ידיעותיי, מודה מאוד לשרון צור האחד והיחיד❤"

WhatsApp Image 2019-12-04 at 12.38.18

ליאת שפרלינג, סטודנטית לרפואה משלימה

"בהחלט היה ממש מענין ומאתגר ועשיר בידע ,שרון מרצה מעולה , ומעביר את החומר בצורה ברורה ונעימה נהנתי מהקורס מאוד ואשמח לבוא להשתלמויות בהמשך במידה ויהיו"

שם מרצה - שרון צור

שרון צור נטורופת ND, מומחה תוספי תזונה ופטריות מרפא מרצה במכללות ובמועדון המטפלים הישראלי

שמעת על מועדון הזהב שלנו, רוצה פרטים נוספים?

כתיבת תגובה

כניסה למועדון החברים

כלל הלקוחות

מדברים בריאות עם מטפלים
כל מה שרצית לדעת על בריאות טבעית

למטפלים בלבד

טיפים ומידע למטפלים
טיפים מקצועיים ומידע קליני למטפלים