הדיון הזה מכיל תגובה 1, ויש לו 2 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י  אלה ונדל לפני 12 שנים.

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות

דבורי גתי יוסף
    מנהל בפורום

לידיעת המטפלים הממליצים על תוספי תזונה:
    התרמית הגדולה בהיסטוריה של תוספי התזונה בישראל , נחשפה לאחרונה, כשד"ר גיל יוסף שחר חשף בעזרת מעבדה את ההרכב האמיתי של כמוסות "מרווה מרושתת" של אינהרב/ סופהרב. (אינהרב- חברת בת של סופהרב שמשווקת את המוצר בשיווק הרשתי). לכתבה המלאה:.
    http://www.rambam-medicine.org.il/index.php?category_id=171
    תביעה ייצוגית בסך 70 מיליון ₪ הוגשה נגד סופהרב, שמכרה לצרכנים שמן מזוייף, רעיל ומחוצן שלא ראוי למאכל אדם. מוצר זה נמכר במחיר מכובד כמוצר בריאות, וייתכן שחלקכם גם הוטעו להמליץ עליו.
    משרד הבריאות הורה לציבור החזיר את כל המוצרים שנרכשו מפאת הסכנה הבריאותית בשימוש בהם.
    נשאלתי פעמים רבות מדוע אין לנו בקטלוג Teva Clubמוצרים מתוצרת כחול – לבן , כשסופהרב הוא היצרן המקומי הגדול ביותר.
    תשובתי היתה ונשארה אחת: כשאני ממליצה על תוסף תזונה (ומפאת תפקידי המקצועי במועדון המטפלים- כשאני מכניסה מוצר לקטלוג שלנו), אני צריכה להיות בטוחה בסטנדרט הייצור ובקרת האיכות של המוצר.
    לצערי, עד היום בישראל, מערך התקינה והפיקוח על ייצור תוספים הינו לקוי ביותר, ואין לנו שום ערובה שמוצר תוצרת הארץ אכן מכיל מה שנטען על אריזתו.
    חשיפת ההונאה של סופהרב מביאה לנו בצורה בוטה את האמת הלא נעימה הזו. לא הייתי רוצה להיות המטפלת שהמליצה למטופל על מרווה מרושתת, ואחר כך נודע למטופל שהמלצתי לו על מוצר רעיל ןמסוכן. זה לא רק לא נעים. אסור שזה יקרה!
    מבלי לחשוף שמות (אני לא רוצה להסתכן בתביעת דיבה), יש שמועות ועדויות על בעיות של חוסר אמינות ובעיות איכות גם אצל יצרנים ישראלים נוספים של תוספי תזונה.
    זה בשונה ממוצרים מיובאים איתם אנחנו עובדים, ושיש ערובות מוצקות לתקינותם ואיכותם. (ואם תרצו לדעת איך יודעים- זה כבר עניין להרצאה מקצועית בנושא איכות תוספי תזונה).
    אני כולי תקווה שמצב זה ישתנה. הייתי שמחה להמליץ על מוצר ישראלי ולסייע לכלכלה הישראלית במקום לכלכלה האמריקאית. יש גם יצרנים קטנים ישראליים מאד טובים שניזוקים מהבעיה העקרונית. עד שמשרד הבריאות לא יציב סטנדרטים גבוהים לייצור תוספים, ולא יפעיל פיקוח, הבעיה נותרת בעינה. בכל אופן, אם ראיתם בקטלוג Teva Club מוצר ישראלי, היו סמוכים ובטוחים שבדקנו את איכותו ואת אמינות היצרן שמאחוריו.
    בשורות טובות,
    דבורי

אלה ונדל
    מנחה

מחזקת מאד את דבריה של דבורי בנושא.
    קשה לנו מאד המטפלים לדעת ולהכיר את שעומד מאחורי התעשיה של תוספי התזונה בארץ. גם אני "הרמתי גבה " כששמעתי על מקרה המרווה בסופרהב , ואני ביקרתי כמה פעמים במפעל שלהם בנצרת עלית, וחשבתי כמו רבים אחרים שהמפעל עובד לפי תקנים מחמירים ,למרות שהפיקוח של משרד הבריאות הישראלי הוא לא פיקוח..
    יש עדיין יצרנים ישראליים שניתן לסמוך עליהם,כמו שדבורי אומרת, אבל כן צריך בהחלט לבדוק היטב מה עומד מאחורי המסך.
    סופש נעים לכולנו

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

כלל הלקוחות

מדברים בריאות עם מטפלים
כל מה שרצית לדעת על בריאות טבעית

למטפלים בלבד

טיפים ומידע למטפלים
טיפים מקצועיים ומידע קליני למטפלים