אוסטאופתיה היא מערכת של טיפול ידני המבוססת על העיקרון שבריאות הגוף תלויה באיזון המבנה והתפקוד שלו.
מטפלים באוסטאופתיה משתמשים במגוון טכניקות כדי להעריך ולטפל בשרירי הגוף, בעצמות וברקמות אחרות, במטרה לשפר את התפקוד הכללי של הגוף ולסייע בהפחתת כאב ותסמינים אחרים.

כמה טכניקות נפוצות המשמשות באוסטיאופתיה כוללות:

  •    עיסוי רקמות רכות: מתרגלים אוסטאופתיים עשויים להשתמש בעיסוי ובטכניקות אחרות של רקמות רכות כדי לעזור לשפר את זרימת הדם, להפחית את מתח השרירים ולקדם הרפיה.
  •    גיוס מפרקים ומניפולציה: מתרגלים אוסטאופתיים עשויים להשתמש בתנועות עדינות כדי לשפר את טווח התנועה במפרקים ולסייע בהפחתת כאב ונוקשות.
  •    טיפול קרניוסקראלי: טכניקה זו כוללת מניפולציות עדינות של הראש, הצוואר ועמוד השדרה כדי לעזור לשפר את תפקוד מערכת העצבים המרכזית.
  •    מניפולציה של הקרביים: טכניקה זו כוללת מניפולציות עדינות של האיברים הפנימיים כדי לסייע בשיפור תפקוד מערכת העיכול, הנשימה ומערכות אחרות.

מפגשי טיפול באוסטאופתיה עשויים להימשך 30-60 דקות, ומספר הפגישות הדרוש יהיה תלוי בצרכים ובמטרות הספציפיות של הפרט. אוסטאופתיה עשויה לשמש לטיפול במגוון רחב של מצבים, כולל כאבי שרירים ושלד, כאבי ראש והפרעות עיכול. חשוב להתייעץ עם רופא אוסטאופתי כדי לקבוע האם שיטת טיפול זו מתאימה למצב ספציפי.

באילו מצבים יכול הטיפול לסייע ?

אוסטאופתיה עשויה לשמש לטיפול במגוון רחב של מצבים בריאותיים, כולל:

מועדון המטפלים
כאבי שרירים ושלד: אוסטאופתיה יכולה להיות יעילה בהקלה על כאבי שרירים, מפרקים וברקמות רכות אחרות. זה יכול לכלול מצבים כמו כאבי גב תחתון, כאבי צוואר ודלקת פרקים.
מועדון המטפלים
כאבי ראש: אוסטאופתיה עשויה להועיל בהקלה על כאבי ראש מתח וסוגים אחרים של כאבי ראש.
מועדון המטפלים
הפרעות עיכול: ניתן להשתמש באוסטאופתיה לטיפול במצבים כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS), עצירות וריפלוקס חומצי.
מועדון המטפלים
הפרעות נשימה: ניתן להשתמש באוסטאופתיה כדי לעזור לשפר את תפקוד מערכת הנשימה ולהקל על תסמינים של מצבים כמו אסטמה וברונכיטיס.
מועדון המטפלים
בעיות בריאות של נשים: אוסטאופתיה עשויה לשמש לטיפול במצבים כגון כאבי מחזור, כאבי גב הקשורים להריון ובריחת שתן.
מועדון המטפלים
מתח וחרדה: אוסטאופתיה עשויה להועיל בהפחתת מתח וחרדה ובשיפור הרווחה הכללית.

מהלך הטיפול

במהלך פגישת טיפול באוסטאופתיה, המטפל האוסטאופתי יתחיל בדרך כלל באיסוף מידע על מצבו הבריאותי של המטופל,  היסטוריה רפואית מפורטת וביצוע בדיקה גופנית כדי להעריך את בריאותו הכללית של המטופל ולאבחן בצורה המדוייקת ביותר את מצבו הבריאותי של המטופל.
המטפל עשוי להשתמש במגוון טכניקות כדי להעריך את שרירי הגוף, העצמות והרקמות האחרות, כולל מישוש (תחושת הרקמות עם הידיים) ובדיקת טווחי תנועה.

על סמך ממצאי הבדיקה יבנה המטפל תכנית טיפול המותאמת לצרכיו ולמטרותיו הספציפיות של המטופל.

המטפל עשוי להשתמש במגוון טכניקות כדי לסייע בשיפור המבנה והתפקוד של הגוף כגון:: עיסוי רקמות, שיפור טווחי תנועה של המפרקים ועבודה עם טכניקת קרניוסקראלי ועוד.

פגישות טיפול באוסטאופתיה נמשכות בדרך כלל 30-60 דקות, ומספר הפגישות הדרושות יהיה תלוי בצרכים ובמטרות הספציפיות של הפרט. חשוב לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם רופא אוסטאופתי כדי לקבוע את תוכנית הטיפול המתאימה.

כתיבת תגובה

כניסה למועדון החברים

כלל הלקוחות

מדברים בריאות עם מטפלים
כל מה שרצית לדעת על בריאות טבעית

למטפלים בלבד

טיפים ומידע למטפלים
טיפים מקצועיים ומידע קליני למטפלים