הדיון הזה מכיל 0 תגובות, ויש לו משתתף 1, והוא עודכן לאחרונה ע״י  תמי קלייטמן לפני 9 שנים, 11 חודשים.

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4075

    בהתאם לבקשתה של דבורי וכפי שהבטחתי בדיון אמש – אני שולחת מידע על בדיקות המעבדה הפונקציונאליות עליהן דיברתי בדיון. הדבר היפה בבדיקות אלה הוא שהתוצאות באות עם פירוט רחב של המשמעויות של כל ממצא וממצא והדרכים המומלצות לטיפול. אני נעזרת רבות בהמלצות המעבדה, כשלי עצמי קשה, לפעמים, לקבוע את משמעויות הממצאים ו/או את ההמלצות הטיפוליות הנובעות מהם. אני ממליצה להיכנס לאתרי המעבדות וללמוד שם על משמעות הבדיקות ועל הסימוכין המדעיים עליהן הן מושתתות. כשמיישמים בקליניקה את ההמלצות התוצאות מרשימות ומרגשות. אין ספק שהבדיקות הן כלי עצמתי המסייע למטפל להגיע לדיאגנוזה ולטיפול הנכון המומלץ ובכך מונע סבל מתמשך ולעיתים קרובות מיותר מהמטופלים.
    מידע כללי על הבדיקות בלינק הבא:
    http://www.functional-medicine.org/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93%D7%94
    בלינק הבא תמצאו דוגמא לדו"ח מעבדה עם ממצאים. היכנסו ומצאו שם תשובות שאני אולי לא יכולתי לתת במהלך הדיון. בכל מקרה אני משתמשת הרבה בבדיקות האלה וממליצה בחום על השימוש בהם גם לכם.
    http://www.vitalan.de/fileadmin/user_upload/en_vitalan/stool_diagnostic/demo-report_stool_diagnostics.pdf
    ובלינק הבא כנסו לאתר של אנטרולאב – האתר עם הבדיקה לאנטיגנים בצואה. יש בו הסבר מפורט על המדע העומד מאחורי הבדיקה. הנחת העבודה בבסיס הבדיקה היא כי נוגדנים מסוג IgA בצואה הם אינדיקטיביים לקיום רגישויות או אי סבילות למזון. פעמים רבות מטופלים מקבלים הנחיות ממטפלים לאכילה "בריאה" הכוללת, לצערנו, (אך ללא ידיעתם של המטפלים) מזונות שהם רגישם להם ולכן לא מתאפשר ריפוי. המידע שמתקבל בבדיקות אלה מונע שגיאות מסוג זה ונותן אינדיקציה ממה להימנע כדי לאפשר את הריפוי המיוחל. יחליט כל מטופל ומטופל אם המידע (התועלת) הזה מצדיק את העלות הגבוהה של הבדיקה. אין ביכולתי כמטפלת להיכנס לכיסם של המטופלים. מניעת מידע חיוני כי הוא יקר (בעיני) חוטא למטרה ועשוי למנוע מהם מידע חיוני הדרוש להחלמתם.
    https://www.enterolab.com/default.aspx
    מנסיוני בקליניקה, וכמובן גם מנסיונו רב השנים של דוקטור תל אורן בעבודתו עם קהל רב של מטופלים בארץ ובחו"ל אין תחליף למידע שמתקבל בבדיקה זו והוא חוסך פעמים רבות עלויות בזמן (שעובר בחיפוש אחרי פתרונות שלעיתים לא עובדים) בכסף (המושקע בחיפוש פתרונות שלעיתים לא עובדים) ובבריאות (שמתבזבזת בזמן שהולכים אחרי פתרונות שלא נותנים מענה לחולי ולעיתים אף מחריפים אותו בשל חוסר מידע מסוג זה שהבדיקה נותנת).
    למי שרוצה להעמיק וללמוד את הנושא ניתן לצפות בהרצאתו של דוקטור תל אורן על מערכת העיכול. מובטחת למידה מפתיעה. פרטים באתר מרפ"י.
    ככלל – ניתן ללמוד מסיפורי הצלחות של מטפלים/טיפולים וניתן גם ללמוד מטיפולים שלא "זרמו" בכיוון שאליו ייחלנו. עבורי היה זה אתגר להביא מקרה כזה לדיון ואני כולי תקווה שחברי הקבוצה הפיקו תועלת מהדיון. אני בכל מקרה למדתי ממנו הרבה.
    אני מודה לליליה ולורדה על העצות המועילות שהן נתנו לי ולמטופלת שלי הערב.
    תודה
    תמי קלייטמן

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

כניסה למועדון החברים

כלל הלקוחות

מדברים בריאות עם מטפלים
כל מה שרצית לדעת על בריאות טבעית

למטפלים בלבד

טיפים ומידע למטפלים
טיפים מקצועיים ומידע קליני למטפלים